DAGVERLOOP

6U

De kindjes (baby’s en peuters) worden in hun leefunit ontvangen door een begeleidster.  Tot 8u wordt er gespeeld.

8U00

De kleinste worden eerst verzorgd (verluieren en potje). Nadien komt de beurt van de oudste baby’s en de peuters. Baby’s worden opgefrist en sommige kindjes gaan slapen.

9U – 9U30

De oudste baby’s en de peuters eten een ontbijt. Ze drinken  soep, melk of water samen met boterhammen. 

10U-10U45

De andere kinderen mogen vrij spelen in de speelhoeken, in hun eentje of samen met vriendjes. Daarna wordt er een activiteit georganiseerd nadat ze samen met de begeleidsters de speelgoedjes opruimen. Als je bij je kind vanaf jonge leeftijd de gewoonte creëert om op te ruimen, zal het een automatisme worden. Zodra het een gewoonte wordt, zal je kind kunnen opruimen zonder dat je ieder keer moet helpen of zonder dat je het ieder keer moet herhalen. De begeleidsters zorgen ervoor dat de kinderen in een aangenaam sfeer opruimen. Bijvoorbeeld:Je kan van het opruimen zelf een spel maken, bv.: “Ik ben benieuwd wie het snelst de meeste blokken zal opruimen!” of “Jij neemt de blauwe en rode blokken en ik neem de andere kleuren.” In het laatste geval ruimt je kind niet alleen op maar leert het bovendien de kleuren.

De begeleidsters zorgen ervoor dat de kinderen in een aangenaam sfeer opruimen. Bijvoorbeeld:

  • Je kan van het opruimen zelf een spel maken, bv.: “Ik ben benieuwd wie het snelst de meeste blokken zal opruimen!” of “Jij neemt de blauwe en rode blokken en ik neem de andere kleuren.” In het laatste geval ruimt je kind niet alleen op maar leert het bovendien de kleuren.
  • Om het uw kind makkelijk te maken alles op te ruimen,  gebruiken de begeleidsters grote dozen waar het alle speelgoed in moet gaan. Sommige zijn op wieltjes die u makkelijk kan verplaatsen, waardoor het nog makkelijker wordt.

11U-11U15

Kring: liedjes zingen en verhaaltjes vertellen.

11U20

De warme maaltijd komt toe, zie menu.

12U

Na de maaltijd worden alle kinderen opgefrist en krijgen een propere luier. Voor de luierwissel gaan de kindjes die met zindelijkheid bezig zijn op het potje of wc.

12u30 – 15u

Bedtijd voor de peuters en sommige baby’s. Als ze wakker zijn mogen ze uit hun bed, worden verschoond en aangekleed en mogen nog spelen met de begeleidsters.

15U

Fruit, Pudding of plattekaas.

15U30 – 16U15

Vrij spelen in de speelhoeken, … (zie voormiddag).

Kindjes worden klaargemaakt om naar huis te gaan.

17U

Tijd om naar huis te gaan.