VOEDING

Afhankelijk van het tijdstip en de duur van de aanwezigheid van uw kind in de opvang verstrekt het kinderdagverblijf de gepaste maaltijd.

De maaltijden worden vers bereid door een traiteur en bij ons afgeleverd volgens de normen van het HACCP. De samenstelling van het menu en van de bereiding gebeurt onder toezicht van de leidinggevende. Het dagmenu hangt steeds op ons prikbord aan de inkom.

Menu

7u30

Kinderen mogen hun ontbijt benutten in het kinderdagverblijf, ouders moeten wel het ontbijt meegeven. Kinderen die na 7u30 komen ontbijten in familiekring en wordt de eerste flesvoeding thuis gegeven.

9u30

Ieder kind krijgt een beker verse soep.

Suikervrij

Kinderdagverblijf Pierrot is een suikervrij kinderdagverblijf. De enige suikers die de kindjes krijgen zijn natuurlijke biologische suikers die bijvoorbeeld in vruchten zitten. Op deze manier worden een aantal nadelige effecten die suikers kunnen hebben uitgesloten en dragen de natuurlijke suikers bij aan het gezonde lichaam van het kind.

11u30


Kinderen zijn in de groei en wij vinden het belangrijk dat een kind gezond en gevarieerd eet. Daarom hebben wij bij Pierrot gekozen voor een warme en gevarieerde middagmaaltijd. Deze maaltijd bestaat uit min. 4 verschillende soorten groenten (hierbij kunt u denken aan: pompoen, broccoli, bloemkool, wortel, boontjes,  pastinaak, spruitjes etc. naargelang het seizoen), vis of mager vlees en aangevuld met aardappelen, pasta, rijst, quinoa, risotto of een andere soort graan. Deze maaltijd wordt dagelijks vers bereid en gestoomd.

15u

Baby’s krijgen een fruitpap. De fuitpap wordt klaargemaakt net voor de toediening. Samenstelling hiervan: appel, peer, banaan, pompelmoessap en koek.

16u

Grotere kinderen krijgen een vieruurtje dat bestaat uit fruit, pudding, plattekaas met banaan of yoghurt. Af en toe wordt er een boterham met choco of confituur gegeven. Een schema hiervan hangt uit in de units.

18u30

Kinderen die nog aanwezig zijn, kunnen nog iets eten bv. boterham, sandwich, pudding, yoghurt,…

Flessenvoeding

Flesvoeding voor baby’s worden door de ouders zelf voorzien.

De melkpoeder voor de aanmaak van de flesvoeding wordt door de ouders zelf meegebracht in individueel afgemeten porties per fles.  In de papflessen voorzien de ouders de juiste hoeveelheid water en plaatsen die bij aankomst in de koelkast van de unit, op de voorziene plaats van hun kind. ’s Avonds nemen de ouders alle flessen mee naar huis en zorgen voor het steriliseren van de papflessen. De flessen en verdeeldoosjes worden voorzien van een label met naam door de ouders.

Bij borstvoeding voorzien de ouders in de nodige maatregelen om op hygiëne wijze de borstvoedingsmelk ter beschikking te stellen. Deze wordt ook bewaard bij aankomst in de koelkast, op de voorziene plaats. We vragen ook bij aanvang om een potje met borstvoedingsmelk in onze diepvriezer te bewaren.