VOEDING

Krijgen de kinderen hun ontbijt bij het kinderdagverblijf?

De kinderen ontbijten in familiekring en de eerste flesvoeding wordt thuis gegeven. Uitzondering hierop wordt gemaakt voor kinderen die vóór 7u30 naar de opvang komen. Deze kinderen mogen hun ontbijt benutten in het kinderdagverblijf, ouders moeten wel het ontbijt meegeven.

Worden er gepaste maaltijden aangeboden?

Afhankelijk van het tijdstip en de duur van de aanwezigheid van je kind in de opvang verstrekt het kinderdagverblijf de gepaste maaltijd.

De maaltijden worden versbereid door een traiteur en bij ons afgeleverd volgens de normen van het HACCP. De samenstelling van het menu en van de bereiding gebeurt onder toezicht van de leidinggevende. Het dagmenu hangt steeds op ons prikbord aan de inkom.

Op welk tijdstip worden de maaltijden aangeboden?

Rond 9u30 krijgt ieder kind een beker verse soep.

Het middagmaal wordt opgediend vanaf 11u30 en bestaat uit aardappelen, verse groenten (naargelang het seizoen), mager vlees of vis.

Vanaf 15u krijgen de baby’s een fruitpapje. De fruitpap wordt klaargemaakt net voor de toediening. Samenstelling hiervan: appel, peer, banaan, pompelmoes sap en koek.

De grotere kinderen krijgen een vieruurtje dat bestaat uit: fruit, pudding, plattekaas met banaan of yoghurt. Af en toe wordt er een boterham met choco of confituur gegeven. Een schema hiervan hangt uit in de units.

De kinderen die na 18u30 nog aanwezig zijn in het kinderdagverblijf kunnen, indien ze dit van thuis mee hebben gebracht, nog iets eten bv. boterham, sandwich, pudding, yoghurt,…

Wat als mijn kind specifieke voeding moet krijgen?

Specifieke voeding wordt door de ouders meegebracht. Zij bezorgen het kinderdagverblijf informatie over het product en de nodige medische achtergrondinformatie.
Deze informatie wordt schriftelijk meegedeeld (bv. in het heen- en weerschriftje). Afwijkingen van het normale voedingspatroon worden neergeschreven in de inlichtingfiche van jullie kind.

De naam en datum van bereiding dienen op de meegebrachte maaltijden te staan. De ouders zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de meegebrachte maaltijden (versheid, bereidingswijze,…). Het kinderdagverblijf is verantwoordelijk voor de verdere stappen zoals de bewaring van de maaltijd, de opwarming van de maaltijd,…

Moeten de ouders voor de flesvoeding zorgen?

Flesvoeding voor baby’s worden door de ouders zelf voorzien.

De melkpoeder voor de aanmaak van de flesvoeding wordt door de ouders zelf meegebracht in individueel afgemeten porties per fles.
In de papflessen voorzien de ouders de juiste hoeveelheid water en plaatsen die bij aankomst in de koelkast van de unit, op de voorziene plaats van hun kind.
’s Avonds nemen de ouders alle flessen mee naar huis en zorgen voor het steriliseren van de papflessen. De flessen en verdeeldoosjes worden voorzien van een label met naam door de ouders.

Wat als mijn kind borstvoeding krijgt?

Bij borstvoeding voorzien de ouders in de nodige maatregelen om op hygiëne wijze de borstvoedingsmelk ter beschikking te stellen. Deze wordt ook bewaard bij aankomst in de koelkast, op de voorziene plaats.
We vragen ook bij aanvang om een potje met borstvoedingsmelk in onze diepvriezer te bewaren.